Pihapuumme notkuu upean suklaanruskeista kirsikoista ja pitihän sitä viikonlopun iloksi leipaista suussasulava Valkosuklainen Kirsikkakakku. Kakku on todella helppo tehdä, sillä selviät melkein yhden kulhon taktiikalla koko leivonnasta. Sulata voi mikrossa ja jäähdytä. Sekoita rouhittu valkosuklaa vehnäjauhojen ja leivinjauheen sekaan. Lisää sulaneeseen voin joukkoon kermaviili, sokeri ja kananmunat, sekoita hyvin. Kaada sitten kuivataineet märkienaineiden sekaan ja sekoita. Sekoita taikinaan lopuksi kirsikat. Kaada valmis taikina voideltuun leipävuokaan. Paista, jäähdytä ja nauti.
VALKOSUKLAINEN KIRSIKKAKAKKU
55 g voita
1 prk (a'200 g) kermaviiliä
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata
2 dl perattuja kirsikoita
Ota munat ja kermaviili ajoissa huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sulata voi ja jäähdytä se. Mittaa toiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe ja rouhittu valkosuklaa. Lisää munat, kermaviili ja sokeri sulaneeseen voihin, sekoita hyvin. Yhdistä sitten kuivat aineet märkiin aineisiin, sekoita nopeasti yhteen. Sekoituksen loppuvaiheessa lisää peratut kirsikat. Kaada taikina voideltuun pitkänomaiseen leipävuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 45-55 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei tartu enään taikinaa. Anna jäähtyä hetki. Viimeistele tomusokerilla ja herkuttele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti