lauantai 25. joulukuuta 2021

Kaurismousse

Joulupäivän iltaa tulin toivottelemaan ja kirjoittamaan ylös tämän aivan ihanan Kaurismoussen ohjeen. Tätä herkkua meillä syötiin jo itsenäisyyspäivänä, ja pakkohan sitä oli tehdä jouluksikin kun siitä tuli niin hyvää. Jos sinulla ei ole riistaa käytettävissä, niin voit käyttää poron kylmäsavulihaa kauriin tilalla. Itsellä on se onni, että mies metsästää, niin riistaa löytyy omasta pakkasesta.



Tarjoa Kaurimousse saaristolaisleivän, ruisleivän tai ruissipsien kanssa sellaisenaan, alkupalapöydässä tai suolaisena palana kahvipöydässä.








KAURISMOUSSE
8 annosta



150 g kauriin palvilihaa (tai poron kylmäsavulihaa)
1 punasipuli
nippu ruohosipulia
200 g ruohosipulituorejuustoa
150-200 g ranskankermaa
ripaus suolaa 
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
KORISTEEKSI
ruohosipulia ja puolukoita



Hienonna sipuli ja ruohosipuli, jätä ruohosipulia hieman koristeeksi. Palastele liha pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ranskankerman määrällä voit säädellä moussen koostumusta. Itse tykkään aika jämäkästä moussesta. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan. Koristele mousse ruohosipulisilpulla ja pakastepuolukoilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti