lauantai 10. huhtikuuta 2021

Pääsiäiskuppikakut

Pääsiäisenä meillä herkuteltiin ihan super mehevillä ja herkullisilla Banaanikuppikakuilla. Banaani tekee muffinseista ihanan pehmeitä ja sopivan kosteita. Sitruunainen kuorrute on ihanan raikas. Voit käyttää sitruunatuorejuuston sijaan myös maustamatonta tuorejuustoa. Tämän helpon ohjeen löysin Arlan sivustolta.

 





" Kun tulee pääsiäinen,
niin silloin alkaa kevät. 
Valo taas pitkän talven voittaa" 







PÄÄSIÄISKUPPIKAKUT

12 kpl

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3 isoa banaania soseena
75 g voita sulatettuna
1 kananmuna
1 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
KUORRUTE
125 g voita
200 g sitruunatuorejuustoa
1 1/2 rkl vaniljasokeria
1 pkt (a' 500 g) tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä
KORISTELU
pieniä suklaamunia




Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi sokeri. Sekoita sokeri, bamaamisose, kananmuna ja sulatettu voi kulhossa ja kaada kuivat ainekset joukkoon hyvin sekoittaen. Täytä paperiset muffivuoat muffinipellillä ja paista 25-35 minuuttia 175 asteisessa uunissa.

Anna muffinien jäähtyä hyvin ennen koristelua.  Valmista sitten kuorrute. Sekoita huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto pehmeäksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri pienissä erissä hyvin sekoittaen. Värjää seos sopivan keltaiseksi. Itse jätin vaalenkeltaiseksi. Pursota kreemi muffinien päälle ja koristele pienillä suklaamunilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti