Tämä raikkaan sitruunainen ja täyteläisen makuinen mutakakku on vilahdellut viime viikkoina seuraamillani ig-tileillä ahkeraan, joten tätä ihanuutta oli testattava. Ohjeen nappasin yhdeltä lempi sivustolta Anninuunissa blogista.
Perinteisen tumman mutakakun "pikkusiskon" eli vaalean mutakakun leivoin jo huhtikuun puolessavälissä esikoisen nimipäiville. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tein mutakakun 18 cm irtopohjavuokaan. Kakusta tuli korkeampi ja se vaati hieman pidemmän paistoajan. Kakun kanssa herkuttelimme kermavaahtoa ja vadelmia.
SITRUUNAMUTAKAKKU
8-10 palaa
KAKKU
150 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 isoa kananmunaa
1 tl vanilja-aromia
1 sitruunan kuori
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl lemon curdia
2 1/2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
LISÄKSI
tomusokeria
vispikermaa
vadelmia
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Mittaa kulhoon sokerit, munat, vanilja, sitruunan mehu sekä kuori ja lemon curd. Kaada viimeisenä sekaan sula jäähtynyt voi ja sekoita nopeasti.
Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes mutakakku näyttää kypsältä, mutta on vielä keskeltä pehmeä.
Jäähdytä mutakakkua paistovuoassa pari tuntia.
Koristele jäähtynyt kakku sihtaamalla sen päälle tomusokeria. Tarjoa kakku kerman ja vadelmien kera.
VINKKI! Kakun maku syvenee ajan kanssa. Laita kakku jääkaappiin ja tarjoile vasta seuraavana päivänä.