sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Omenapiirakkapuuro

 Lauantaiaamuna keittelin itselleni ja esikoiselle herkullista Omenapiirakkapuuroa. Kaurahiutaleet lisäsin kuumaan maitoon ja hauduttelin puuron kypsäksi. Lopuksi laitoin puuron joukkoon vielä omenahilloa. Paistinpannulle nakkasin ruokalusikallisen kookosöljyä ja sekaan lisäsin kolme pientä kotimaista omenaa kuutioina. Omenat maustoin kanelilla, ripauksella inkivääriä ja fariinisokeria. Joukkoon lisäsin vielä pekaanipähkinöitä ja mantelilastuja. Hetki hauduttelua ja sitten nauttimaan aamiaisesta. Puuron lorautin vielä vaniljakastiketta omenakompotin lisäksi 💗

 

 






OMENAPIIRAKKAPUURO

2 annosta

4 dl maitoa
2 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1 1/2 dl omenahilloa
OMENAKOMPOTTI
2-3 kotimaista omenaa
2 rkl pekaanipähkinöitä
2 rkl mantelilastuja
1 rkl kanelia
ripaus inkivääriä
(1 rkl fariinisokeria)
LISÄKSI
Vaniljakastiketta

 

 Keitä maito. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, hauduta kypsäksi. Lisää lopuksi omenahillo ja sekoita. Valmista Omenakompotti. Kuutio omenat. Lisää ne paistinpannulle jossa on kookosöljyä. Paista omenat kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa pähkinät ja mantelilastut. Mausta kanelilla ja inkiväärillä. Tarjoa puuron kanssa Omenakompottia ja vaniljakastiketta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti