Kesäkurpitsa on tosi monipuolinen raaka-aine ja yksi lemppari kasviksistani. Sitä kannattaa hyödyntää niin salaateissa, pastoissa kuin kasvishöystö Ratatouillessa mutta siitä voi tehdä myös makeaa hilloa tai suolaista piirakkaa. Kurkkaa lisää ideoita klikkaamalla tunniste-palkista Kurpitsa. Viikonloppuna tuli leivottua suolaista piirakkaa kesäkurpitsasta, testiin pääsi Annin Uunissa ohje Kesäkurpitsa galette. Galette on piirakka johon ei tarvita piirakkavuokaa, vaan sen leivotaan suoraa leivinpaperin päälle.
Valmista pohja ja anna sen levätä jääkaapissa. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaloiksi ja "itketä" niitä puolisen tuntia eli ripottele suolaa kesäkurpitsaviipaloille. Kaulitse sitten pohja leivinpaperin päälle ja levitä ranskankerma pohjan päälle jättäen reunoille kääntövaraa. Ripottele juustot ja laita kesäkurpitsaviipaleet limittäin pohjan päälle. Kaada viipaleiden päälle vielä valkosipuli-yrttiöljy ja voitele reunat keltuaisella. Paista lopuksi puolisen tuntia.
KESÄKURPITSA GALETTE
POHJA3 1/2 dl sämpyläjauhoja1 tl ruokasoodaaripaus suolaa125 g voita1 dl kermaviiliä2 rkl kylmää vettäTÄYTE1-2 kesäkurpitsaa100 g emmental-mozzarellaraastettakourallinen fetakuutioita150 g ranskankermaa1/2 dl oliiviöljyä1 hienonnettu valkosipulinkynsipippuriatimjamia1 munankeltuainen