Meillä Punajuuri-luumu-aurasalaattia syötiin eilen, kun vietimme perheen kanssa Venetsialaisia. Alkuun nautimme Kanttarellikeittoa ja pääruoaksi valmistin uunijuureksia, hirven sisäfilettä ja punajuuri-luumu-aurasalaattia, lopuksi Luumu-paistos päätti perhedinnerin makeasti.
Heippa kesä,
olit ihana tänäkin vuonna
olit ihana tänäkin vuonna
💜
PUNAJUURI-LUUMU-AURASALAATTI
4 hengelle
4-8 punajuurta
suolaa, pippuria
öljyä
erilaisia salaatteja esim.pehtoori, suolaheinä
8 luumua
150 g aurajuustoa
(cashewpähkinöitä)
balsamico-kastiketta
Kuori ja pienistele punajuuret suuhun sopiviksi paloiksi. Pirskottele niiden pintaan öljyä, suolaa ja mustapippuria. Paahda punajuuria 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä luumujen puolittamisen ajan. Revi salaatti kulhoon, lisää paahdetut punajuuret, murustele aura ja lisää puolitetut luumut. Koristele halutessasi pähkinöillä. Tarjoa salaatin kanssa valmista balsamico suihketta tai kastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti