torstai 18. heinäkuuta 2019

Mansikka-meloni-halloumisalaatti

Ihana kesäinen salaatti syntyy mansikoista, melonista ja halloumista. Raikkaat hedelmät ja suolainen halloumi ovat vastustamaton yhdistelmä. Salaatti sopii monen liharuuan lisukkeeksi. Tarjoa salaatti lempisalaatinkastikkeesi kanssa tai valmista alla olevan ohjeen mukainen kastike. Itse käytän mielelläni vain Balsamietikkasuihketta.








MANSIKKA-MELONI-HALLOUMISALAATTI
6-8 annosta

1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucolaa
500 g melonia
500 g cantaloupemelonia
250 g mansikoita
1 pkt (a' 200 g) halloum-juustoa
1-2 rkl öljyä
KASTIKE
4 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl valkoista -balsamiviinietikkaa
1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
ripaus mustapippuria



Revi huuhdotut ja valutetut salaatit laakealle tarjoiluastialle. Kuori ja paloittele melonit reiluiksi paloiksi. Puhdista ja lohko mansikat. Viipaloi halloumi. Paista halloumit rasvassa kauniin ruskeiksi molemmin puolin. 

Sekoita kastikeainekset keskenään. Lisää melonit ja juustot salaatin päälle. Koristele mansikoilla. Kaada kastike salaatille tai tarjoa se erikseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti