Tortilla patata on espanjalainen perunamunakas, joka tarjotaan usein tapaspöydässä. Kesäkurpitsa-perunamunakas sopii juhliin ja illanistujaisiin. Alkuperäinen ohje löytyy Kruoka -sivustolta.
KESÄKURPITSA-PERUNAMUNAKAS
pellillinen/28 kpl
1 pss (500 g) Pirkka pakasteperunaviipaleita
1 (450 g) kesäkurpitsa
3/4 dl oliiviöljyä
8 kananmunaa
5 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1 1/2 dl parmesan juustoa raastettuna
2 tl suolaa
Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Kuumennna öljy suuressa paistokasarissa. Lisää kesäkurpitsat ja perunaviipaleet. Kuumenna kasviksia 10 minuuttia, kunnes perunaviipaleet ovat sulaneet ja kesäkurpitsat pehmenneet. Riko kananmunat suureen kulhoon ja vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon kevätsipuli, 1 dl parmesanjuustoraastetta ja suola. Kaada kasvikset kulhoon ja sekoita varovasti.
Vuoraa 30x20 cm vuoka leivinpaperilla ja kaada munakasseos vuokaan. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna munakkaan jäähtyä ja leikkaa se pieniksi annospaloiksi (noin 4x4 cm).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti