lauantai 23. maaliskuuta 2019

Mureat Suklaapikkuleivät

Nämä ihanat ja mureat Suklaapikkuleivät ovat hieman pehmeitä keskeltä. Ohje on helppo ja pikkuleivät ovat nopeita valmistaa. Esikoinen löysi reseptin näihin suussa sulaviin herkkuihin @leivotaan -lehdestä. VINKKI! Vaihda taikinan tai koristelun tummasuklaa maku-tai valkosuklaaseen niin saat erimakuisia pikkuleipiä. 








MUREAT SUKLAAPIKKULEIVÄT
20 kpl

100 g tummaa suklaata
30 g voita
1 muna
3/4 dl kondentoitua maitoa, makeutettua maitoa
1/2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1 ripaus suolaa
50 g minttusuklaata
KORISTELU
50 g tummaa suklaata

Sulata kuutioitu voi ja paloiteltu tummasuklaa vesihauteessa. Ota kulho pois ja anna voi-suklaaseoksen jäähtyä hetki. Lisää muna ja kondensoitu maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä jauhoseos suklaa-voiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Rouhi minttusuklaa ja lisää se taikinaan. Anna taikinan levätä 15 minuuttia jääkaapissa.

Pyörittele taikinasta noin 20 kpl palloja ja aseta ne leivinpaperoidulle pellille. Jätä kohoamistilaa. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Sulata koristelua varten suklaa mikrossa ja valuta suklaasula pikkuleiville. Jäähdytä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti