Banaani-juustokakkupiiraan pohjaksi tein mausteisen banaanikakun, joka sai pehmeän juustokakkutäytteen sitruunanmakuisesta rahkasta ja mascarbonesta. Lopuksi valmis piiras sai kuorrutteen kondensoidusta maidosta. Koristeeksi laitoin suklaanompparelleja, banaani- ja suklaamakeisia. Vaikka piirakka vaikuttaa makealta, niin onneksi se ei ole sitä. Piirakka on mehevän raikas, jota kinuskinen makeakuorrutus täydentää juuri sopivasti. VINKKI! Banaani-juustokakkupiiras kannattaa leipoa tarjoamista edeltävänä päivänä.
BANAANI-JUUSTOKAKKUPIIRAS
KINUSKIKUORRUTTEELLA
BANAANIKAKKUPOHJA
4 munaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1/2 tl suolaa
3 kypsää banaania
JUUSTOKAKKU
200 g mascarbone tuorejuustoa
200 g sitruunarahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
2 rkl perunajuahoa
KUORRUTUS
1 prk valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa
KORISTELU
suklaanompparelleja
banaani- ja suklaamakeisia
Valmista ensin banaanikakkupohja. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon vuorotellen öljyn kanssa. Lisää lopuksi soseutetut banaanit ja sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille tai vuokaan 35x35 cm ja levitä tasaisesti.
Valmista sitten juustokakkukerros. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa sekaisin sähkövatkaimella siten että seos on tasaista. Levitä juustokakkumassa piirakan päälle ja marmoroi kerroksia hieman nostelemalla pohjaa veitsellä. Älä sekoita kuitenkaan liikaa. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista. Sekoita hyvin valmiiksi keitetty kondensoitumaito ja levitä se piirakan päälle lastaa apuna käyttäen. Leikkaa piiras paloiksi ja koristele suklaanomparelleilla, suklaa- ja banaanimakeisilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti