Piiras on ihanan pehmeä ja raikas jota kirsikoiden täyteläinen maku täydentää. Se on melko nopea ja helppo tehdä, ainoastaan kirsikoiden perkaamiseen menee aikaa. Itse tykkään herkutella piirasta vasta jäähtyneenä, ja se säilyy hyvänä jääkaapissakin yön yli. Jos haluat iltapäivälle kahvipoytään tarjottavaa, kannattaakin alkaa hetimiten piiraan tekoon 💗
KIRSIKKAPIIRAS
24 cm vuoka
POHJA
75 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
TÄYTE
1/2 l (noin 350 g) kirsikoita
1 prk (a' 200 g) ranskankermaa
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sitruunamehua
Halkaiset kirsikat ja poista niistä kivet. Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Levitä taikina jauhotetuin käsin voidellun 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja hieman reunoille.
Levitä kirsikat taikinan päälle. Sekoita ranskankerman joukkoon munat, sokerit ja sitruunanmehu.
VINKKI! Käytä ulkolaisiin kirsikoihin 2 rkl sitruunamehua ja kotimaisiin kirsikoihin 1 rkl. Lusikoi ranskankermaseos piirakan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti