perjantai 13. huhtikuuta 2018

Broileri-pastasalaatti

Broileri-pastasalaatti on ruokaisa salaatti, jolla nälkä pysyy loitolla. Nauti lounaalla tai lisukesalaattina. Ananas tuo mukavaa makeutta ja paprika rapsakkaa rapeutta salaattiin. Ihana curry-paprika-majoneesikastike on tämän salaatin salaisuus. Todella maistuva salaatti tarjottavaksi vaikka kevään ja kesän juhlien noutopöytään.







BROILERI-PASTASALAATTI
6-8 annosta

300 g keittämätöntä Tricolori simpukkapastaa
300 g maustamattomia broilerinsuikaleita
2 tlk a' 227/140 g ananaspaloja
1 punainen paprika
1 tlk maissia
1/2 pkt kirsikkatomaatteja
(1 tlk  a' 425/225 g mangoa)
KASTIKE
200 g majoneesia
1 prk kermaviiliä
1 1/2 tl paprikajauhetta
1 1/2 tl currya

Paista broilerinsuikaleet ja mausta mielesi mukaan. Jäähdytä ja leikkaa pieniksi paloiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä, valuta hyvin ja jäähdytä.

Pilko salaattiainekset kuutioiksi, myös ananaspalat pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään kaikki ainekset. Valmista kastike ja lisää se salaattiainesten joukkoon. Maista. (Mausta tarvittaessa vielä ripauksella suolaa) Lisää halutessasi yrttejä. Anna salaatin maustua vähintään pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua. VINKKI! Jos haluat salaatista todella hedelmäisen lisää salaattiin vielä säilykemangoa kuutioina.





maanantai 9. huhtikuuta 2018

Hedelmäpannari

Hedelmäpannari on maukas jälkiruoka tai välipala. Se sisältää omena- ja banaaniviipaleita jotka saavat pannarin maistumaan vieläkin paremmalta. Taikinaan lisätään myös maustamatonta jogurttia ja kaurahiutaleita.









Ohje on @yhteishyva ruokalehdestä. 





HEDELMÄPANNARI
uunipellillinen

50 g rasvaa
4 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
7 dl maitoa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
(1 tl kardemummaa)
2 omenaa
2 banaania
1-2 tl kanelia



Sulata rasva.Vatkaa kananmunat, jogurtti ja maito sekaisin. Lisää jauhot, kaurahiutaleet, sula rasva ja mausteet. Anna taikinan turvota hetki.

Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.  Kuori ja viipaloi omenat sekä banaanit. Laita hedelmät taikinan pinnalle ja ripauta kanelia päälle. Kypsennä pannukakkua uunin keskitasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoa marjojen, pähkinöiden ja kermavaahdon kanssa. VINKKI! vaihda kermavaahto jogurttiin, saat kevyemmän vaihtoehdon.







sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Vanilja-valkosuklaa juustokakku

Aurinkoinen ja rentouttava Pääsiäinen on takanapäin. Olipa ihana pitkä viikonloppu viettää vapaata perheen kanssa kotosalla, nauttien hyvästä ruuasta ja seurasta. Tänä vuonna leipomukset jäivät vähäisiksi, Pääsiäisdonitsit ja sitruunarahkapiiras sekä tämä Vanilja-valkosuklaa juustokakku. Kakku oli sopivan kokoinen sekä ihanan kuohkea ja vaniljainen. Koristeeksi laitoin suklaapupun Kindermunien -ja patukoiden sekä "linnunmunien"kera.










VANILJA-VALKOSUKLAA JUUSTOKAKKU
8-10 annosta

POHJA
150 g Dominokeksejä
80 g voita
TÄYTE
2 dl vispikermaa
2 1/2 dl Flora Vanilla vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
145 g valkosuklaata
4 liivatetta
tilkka vettä



Murskaa Dominokeksit ja lisää niiden sekaan sulatettu voi. Painele keksivoiseos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle, jonka reunoille olet laittanut reunakalvon. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Sulata valkosuklaa ja jätä se jäähtymään. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.Vatkaa kermavaahto ja mausta se kevyesti sokerilla. Vaahdota toisessa kulhossa vaniljavaahto. Yhdistä vaahdot ja vatkaa niiden sekaan tuorejuusto sekä valkosuklaa.

Sekoita kuivaksi puristetut liivatteet kuuman vesitilkan joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään 4 tunniksi.

Koristele suklaapupulla ja Kindermunien puolikkailla sekä Kinderpatukoilla ja "linnunmunilla".