sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Luumuinen rahkakerroskakku

Luumuinen rahkakerroskakku maistuu joululta 🎅 Pohja on piparinen, päällä kaneliluumu-rahkatäytettä, luumuhilloa ja vaniljarahkatäytettä. Koristeena piparimurua, suklaalastuja ja suklaisia koristerakeita 🎅 Resepti @valiof





*

Makoisaa ja 
oikein ihanaa 
Joulua
kaikille

*















LUUMUINEN RAHKAKERROSKAKKU


POHJA
150 g Annas piparkakkuja
75 g voita
LUUMUINENTÄYTE
3 liivatelehteä
2 dl kermaa
2 prk (a'200g) Kaneli-luumurahkaa
2 rkl sokeria
2 rkl maitojuomaa
VÄLIIN
1 1/2 dl luumuhilloa
VANILJATÄYTE
3 liivatelehteä
4 dl kermaa
1 prk (a' 200 g) vaniljarahkaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl maitojuomaa
KORISTELUUN
piparinmuruja
suklaisia koristerakeita
suklaalastuja




Murenna piparit hienoksi. Sulata voi. Lisää keksimuruihin. Taputtele keksimuru-voiseos 24 cm leivinpaperoidulle irtopohjavuoan  pohjalle. Käytä myös reunakalvoa.

Valmista ensin Luumu-kanelitäyte. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdet ja sulata kiehuvan kuumaan maitojuomaan. Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Mausta sokerilla. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin tunti tai kunnes pinta on hyvin jähmettynyt.

Sekoita marmeladi kulhossa notkeaksi. Levitä se varoen täytteen päälle.

Valmista sitten vaniljatäyte samaan tapaan kuin luumu-kanelitäyte. Lisää täyte hillon päälle. Tasoita pinta. Peitä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa väh. 4 - 6 tuntia, mieluiten yön yli.

Koristele kakku piparinmuruilla, suklaisilla koristerakeilla ja suklaalastuilla. Siirrä kakku tarjoiluvadille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti