Syyslomalla lokakuussa piipahdettiin tyttöjen kanssa lapsuudenkodissani maalla ja tuliaisina metsästä kannoimme kotiin vähän pienemmän ja vähän isomman ämpärin suppilovahveroita...ja voih...kyllä sitä voi olla pienestä asiasta tosi onnellinen.
Saalista tulin sen verran paljon että näistä ihanuuksita tehtiin monenmoista mm. sienikastiketta, sienipiirasta isänpäiväksi, osa syötiin sellaisenaan ja osa pakastettiin. Ehkäpä myöhemmin postaan vielä muitakin ohjeita. Mutta nyt siis reseptiin...
UUNIPERUNAT & SUPPILOVAHVEROTÄYTE
4 annosta
1 kg uuniperunoita
2 l suppilovahveroita
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria
KYLMÄKASTIKE
1 prk (a' 200 g) ranskankermaa
1 punasipuli
1/2 punttia ruohosipulia
1 rkl Dijon-sinappia
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
Pese uuniperunat ja pistele niitä haarukalla muutaman. Laita perunat uunivuokaan. Paista uuniperunoita 200 asteessa 60-90 minuuttia koosta riippuen.
Silppua punasipuli pieneksi silpuksi ja jätä siitä osa koristelua varten. Silppua myös ruohosipuli. Valmista ranskankermakastike sekoittamalla kaikki aineksi hyvin keskenään kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja nosta kastike maustumaan jääkaappiin perunoiden valmistumisen ajaksi.
Puhdista suppilovahverot ja revi sienet hiukan pienemmiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannulla voi ja paista suppilovahveroita niin, että suppilovahveroista irronnut neste on haihtunut. Paista sitten vielä muutaman minuutti jotta ne saavat hiukan väriä ja rapeutuvat. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.
Leikkaa kypsiin uuniperunoihin risti ja laita nokare voita viiltoon. Lisää ranskankermakastiketta ja sieniä sekä sipulisilppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti