RAPARPERIKAKKU
POHJA
1 cup = 2,4 dl vehnäjauhoja
0,3 dl sokeria
125 g kylmää voita
TÄYTE
1 cup = 2,4 dl sokeria
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl vispikermaa (vispaamattomana)
1 muna
1 keltuainen
7 dl pilkottua raparperia (pakkasestakin voi ottaa)
PÄÄLLINEN
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/4 - 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
1 1/2 dl vispikermaa
0,3 dl sokeria
125 g kylmää voita
TÄYTE
1 cup = 2,4 dl sokeria
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl vispikermaa (vispaamattomana)
1 muna
1 keltuainen
7 dl pilkottua raparperia (pakkasestakin voi ottaa)
PÄÄLLINEN
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/4 - 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limen raastettu kuori
1 1/2 dl vispikermaa
KORISTELU
tuoreita mansikoita
Tee ensin taikina. Sekoita keskenään vehnäjauho ja sokeri. Nypi sekaan kylmä voi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle (laita paperi vuoan pohjaan, reunoja ei tarvitse voidella). Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.
Tee täyte. Sekoita keskenään sokeri, muskottipähkinä ja vehnäjauho. Lisää myös vispaamaton vispikerma, muna ja keltuainen. Sekoita. Jos käytät pakasteraparpereja niin sulata ja puristele ne kuivaksi. Lisää lopuksi raparperipalat täyteen joukkoon sekoittaen.
Tee ensin taikina. Sekoita keskenään vehnäjauho ja sokeri. Nypi sekaan kylmä voi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle (laita paperi vuoan pohjaan, reunoja ei tarvitse voidella). Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.
Tee täyte. Sekoita keskenään sokeri, muskottipähkinä ja vehnäjauho. Lisää myös vispaamaton vispikerma, muna ja keltuainen. Sekoita. Jos käytät pakasteraparpereja niin sulata ja puristele ne kuivaksi. Lisää lopuksi raparperipalat täyteen joukkoon sekoittaen.
Tee kuorrute. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja limen raastettukuori. Vatkaa kerma kovahkoksi vaahdoksi ja lisää se muiden aineiden joukkoon. Levitä täyte hyvin jäähtyneen kakun päälle ja koristele viipaloiduilla mansikoilla. Tarjoa kakku hyvin jäähtyneenä.
AURINKOISTA PÄIVÄN JATKOA
💗
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti