RIISINUUDELISALAATTI
6 annosta
200 g riisinuudelia
1 (noin 100 g) porkkana
100 g varhaiskaalia
100 g punakaalia
1 mieto chili
KASTIKE
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl limemehua
1 valkosipulinkynsi
1/2 rkl raastettua inkivääriä
LISÄKSI
1 dl suolapähkinöitä
korianteria
Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele nuudelit. Laita nuudelit kulhoon ja saksi hieman lyhyemmiksi, jotta salaattia on helpompi syödä. Kaada kastike riisinuudeleiden joukkoon.
Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi. Kaupasta ei punakaalia löytynyt, joten lisäsin varhaiskaalia punakaalin verran. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta ja hienonna chili. Sekoita kasvikset nuudeleiden joukkoon varovasti. Viimeistele salaatti pähkinöillä ja korianterilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti