SITRUUNARAHKAPIIRKKA
Pellillinen
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
8 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
TÄYTE
2 prk (a' 250 g) Sitruunarahkaa
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
sokeria maun mukaan
1 rkl perunajauhoja
1/4 tl suolaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy papereineen pellille ja peitä liinalla. Jätä kohoamaan 20 minuutiksi.
Notkista rahka kulhossa ja lisää loput täytteen aineet hyvin sekoittaen. Voitele pohjataikinan reunat munalla. Kaada rahkatäyte pohjalle. Paista rahkapiirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti