SITRUSLOHI
4 hengelle
800 g lohta
MAUSTETAHNA
2 rkl hunajaa
1 rkl öljyä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
ruohosipulia
LISÄKSI
500 g sitrushedelmiä (sitruuna, lime, appelsiini, veriappelsiini)
KASTIKE
2 tl öljyä
1 tl mango-curry mausteseosta
1/2 sitruunan mehu
1 prk (a' 150 g) ranskankermaa
2 tl hunajaa
1/4 tl suolaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kulhossa hunaja ja öljy. Raasta joukkoon inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta mehu. Lisää valkosipuli, hienonnettu ruohosipulisilppu, sitruunamehu ja suola hunajaseokseen, sekoita.
Laita lohifilee leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja levitä hunajaseos fileen pintaan.
Pese sitrushedelmät ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Itse käytin sitruunaa ja appelsiineja. Levitä puolet viipaleista kalan pintaan, säästä loput viimeistelyyn. Paista kalaa uunissa 15-30 minuuttia tai kunnes se on juuri ja juuri kypsää.
Tee kastike kalan kypsyessä. Sekoita kulhossa öljy ja kurkuma. Lisää ranskankerma, hunaja ja suola. Purista joukkoon sitruunanmehu, sekoita.
Levitä kypsän, kuuman kalafileen päälle loput sitrusviipaleet. Tarjoa kala ranskankermakastikkeen ja Jasmineriisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti