HIRVIPATA
7-10 hengelle
1,2 kg hirvenpaistia tai lapaa
6 dl punaviiniä
4 dl vettä
2 rkl riistafondia
2 rkl soijaa
10 katajanmarjaa
10 mustapippuria
4 laakerinlehteä
n. 1 dl puolukoita
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita tai muita metsäsieniä
2 porkkanaa
2 sipulia
4 rkl vehnäjauhoja
n. 1 1/2 dl mustaherukkahyytelöä
pari tl hunajaa
voita
6 dl punaviiniä
4 dl vettä
2 rkl riistafondia
2 rkl soijaa
10 katajanmarjaa
10 mustapippuria
4 laakerinlehteä
n. 1 dl puolukoita
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita tai muita metsäsieniä
2 porkkanaa
2 sipulia
4 rkl vehnäjauhoja
n. 1 1/2 dl mustaherukkahyytelöä
pari tl hunajaa
voita
Leikkaa hirvenliha reilunkokoisiksi paloiksi. Pilko porkkanat ja sipulit. Paista voissa lihapaloihin ruskea pinta, sekoita joukkoon vehnäjauho ja laita palat pataan. Kaada päälle punaviini ja lisää pilkotut vihannekset sekä soija, hunaja, katajanmarjat, pippurit, laakerinlehdet, puolukat ja kuivatut sienet. Sieniä ei tarvitse liottaa etukäteen.
Hauduta pataa uunissa vähintään 4-5 tunnin ajan uunissa kannen alla 150 asteessa. Puolituntia ennen ruokailua ota pata uunista, sekoita joukkoon mustaherukkahyytelö. Mikäli liemi on vetistä, lisää vielä vähän vehnäjauhoja nesteeseen sekoitettuna. Nosta uunin lämpöä viimeiseksi puoleksi tunniksi 175 asteeseen ja anna padan porista ilman kantta. Näin kastike saa hyvän koostumuksen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti