PARSAKAALI - SITRUUNAPASTA
3 annosta
2 sitruunaa (noin 1 dl mehua ja 2-3 tl kuoriraastetta)
1 (250 g) parsakaali
2-3 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
(1/2 ruukkua basilikaa)
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
suola
1 dl parmesania raastettuna
300 g spagettia
Pese sitruunat hyvin. Raasta keltainen kuori. Irrota parsakaali kukinnoiksi ja viipaloi kanta. Keitä parsakaalia pari minuuttia kiehuvassa vedessä ja jäähdytä siivilässä kylmällä vedellä. Hakkaa parsakaali hienoksi silpuksi. Silppua valkosipulin kynnet ja chili. (Suikaloi basilika)
Keitä spagetti napakan kypsaksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinvettä noin desilitra.
Kuumenna voi ja öljy paistokasarissa. Lisää valkosipuli, sitruunan kuoriraaste ja chili, kuumenna hetki. Lisää hakattu parsakaalisilppu ja sitruunamehu, maustakevyesti suolalla ja kuumenna. Kaada lopuksi joukkoon vähän spagetin keitinvettä.
Kääntele kuuma spagetti ja parmesani parsakaaliseokseen. (Ripottele pinnalle basilikasilppu) Tarjoa pasta heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti