SÄMPYLÄT
7 1/2 dl (+42 C) vettä
1 1/2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 1/2 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
n.7-10 dl vehnäjauhoja
Kaada kuivahiiva ja suola lämpimän veden joukkoon ja sekoita. Lisää jauhot vähitellen, taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho leivinpaperilla ja leivinliinalla. Leivinpaperi siksi että taikina kohoaa runsaasti. Siirrä kulho jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mieluiten koko yöksi.
Nostele taikinaa kahdella lusikalla kasoiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille ja huiskaise päälle vielä vähän jauhoja. Leikkaa lopuksi saksilla viillot sämpylöihin. Paista 230 asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia.
VINKKI! Rapsakkakuorisia sämpylöitä ei kannata peittää leivinliinalla muuten tuo ihana rapes häviää kuoresta.
VINKKI! Taikina säilyy jääkaapissa lähes viikon joten voit paistaa sämpylöitä aina kun tekee mieli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti