KINDERPIIRAKKA
POHJA
75 g voita tai margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
60 g maitosuklaata
VANAILJA-VOIKREEMI
80 g huoneenlämpöistä voita
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl kermaa
SUKLAAKUORRUTE
100 g maitosuklaata
15 g huoneenlämpöistä voita
KORISTEEKSI
pääsiäisrakeita
Esikoinen teki piirakan kaksinkertaisena ja paistoi piirakan lasagnevuoassa.
Paloittele maitosuklaa mikrokulhoon ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasulan joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute vaniljakreemin päälle. Koristele pääsiäisrakeilla tai pikku suklaamunilla.
Esikoinen teki piirakan kaksinkertaisena ja paistoi piirakan lasagnevuoassa.
Tässä kuitenkin alkuperäiseen ohjeen valmistusvinkki. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Leikkaa maitosuklaa rouheeksi ja sekoita taikinaan.
Voitele piirakkavuoka (9,5 x 33 cm). Levitä taikina vuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa 10-12 minuuttia.
Vatkaa vanilja-voikreemin voi kuoheaksi vaahdoksi sillä aikaa kun pohja jäähtyy. Lisää vaniljakreemijauhe ja lopuksi kerma. Levitä kreemi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
Voitele piirakkavuoka (9,5 x 33 cm). Levitä taikina vuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteessa 10-12 minuuttia.
Vatkaa vanilja-voikreemin voi kuoheaksi vaahdoksi sillä aikaa kun pohja jäähtyy. Lisää vaniljakreemijauhe ja lopuksi kerma. Levitä kreemi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti