RUNEBERGIN KAKKU
Laktoositon 1 kakku tai 12 kpl torttuja
POHJA
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g laktoositonta margariinia
1 dl mantelijauhetta
1 1/2 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl laktoositonta kermaa
1 tl kardemummaa
KOSTUTUS
1 dl kiehuvaa vett
3 rkl sokeria
loraus mantelilikööriä, punnsia tai rommia
KORISTELU
tomusokeria
vettä
vadelmahilloa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva. Mittaa kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Kaada taikina voideltuun vuokaan tai lusikoi muffinssipellin koloihin. Paista kakkua 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Tortut paistuvat 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista kostutusliemi. Kostuta jäähtynyt kakku molemmin puolin pullasudilla, tortut voi vaikka upottaa kostutusliemeen. Valmista kuorrutus. Tee tomusoskeri-vesi seoksesta melko paksua niin saat kuorrutuksen pysymään paremmin kakun pinnalla. Levitä hillo keskelle kakkua ja pursota/levitä tomusokeri-vesi kuorrutus hilloa reunustamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti