Ihanaa alkanutta Uutta Vuotta 2016! Kun herkkuhammasta kolottaa ja haluaa saada jotain hyvää nopeasti, tämä resepti on tehty juuri sitä hetkeä varten...Mukikakku on juuri sopivan kokoinen pikkuherkku.
Mukikakku valmistuu kätevästi mukissa, vaikka vain itselle ja aikas nopeasti myös muutamalle muulle. Tätä mikrokakkua olen valmistanut jo aiemminkin, ja aikas hyyvvää siitä tuli nytkin, vaikka siirapin jätinkin pois.
MUKIKAKKU
1 annos
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl sokeria
1/2 kananmuna
1/4 tl leivinjauhetta
1 1/2 rkl maitoa
Sulata rasva mukissa, jossa aiot kakun valmistaa (2 dl muumimuki on juuri sopivan kokoinen). Lisää muut aineet mukiin ja sekoita hyvin. Kuumenna täydellä teholla 1 minuutti, mikron tehosta riippuen. Käytin omassa mikrossa 680W/1 min. Tällä versiolla kakku jää hieman kosteaksi, mutta jos haluat "kypsemmän" jatka kypsentämistä vielä noin 1 min. (Kakku kohoaa hiukan kypsentämisen aikana mutta laskee sitten)
Nauti lisäksi jäätelöä, suklaakastiketta ja vadelmia tai vaihda vadelmat suolapähkinöihin tai...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti