keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Mokkapalakuuset

Tänään nimipäivien kunniaksi herkuteltiin kotona sekä töissä Mokkapalakuusilla, jossa yhdistyy vanha tuttu maku uudessa muodossa..hauska idea vaikka jouluksi. Tässä reseptissä vatkattava kuorrute antaa enemmän aikaa koristeluun kuin esim. tässä ohjeessa, joka on myös lempi mokkapalareseptini.






Mokkapalakuuset

30 palaa

POHJA
200 g laktoositonta margariinia
5 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl laktoositonta kevytmaitoa
KUORRUTE
9 dl tomusokeria
100 g laktoositonta margariinia
3/4 dl vahvaa kahvia
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
LISÄKSI
suolatikkuja, nompparelleja, karkkeja tms.


Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi voisula ja maito. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi. Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.

Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Leikkaa mokkapalalevystä terävällä veitsellä kolmion mallisia paloja.Työnnä suolatikku kuusen varreksi (katkaise tikku tarvittaessa). Koristele oman mielen mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti