Tänään vietetään kansainvälistä pannukakkupäivää. No, meillä oli tänään koulupäivä tytöillä ja minulla (Kodin ja Koulun yhteinenpäivä) joten aamupala oli ihan perus-puuro-aamupala mutta viime sunnuntaina otimme jo varaslähdön ja nautimme ihanista Appelsiini-kardemumma pannukakuista sekä tomaatti-paprika munakkaasta bagelin kera. Idea pannukakkuihin tuli K-ruoka lehdestä josta pannukakku resepti löytyi...
Appelsiini-kardemumma pannukakut
6 hengelle
1dl maustamatonta jogurttia
1dl maitoa
2 kananmunaa
1rkl rypsiöljyä
1 appelsiinin raastettu kuori
1tl kardemummaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
PAISTAMISEEN
voita
LISÄKSI
1 prk (200 g) Appelsiinirahkaa
tuoreita hedelmiä tai marjoja
tomusokeria (vaahterasiirappia)
Sekoita jogurtti ja maito kulhossa. Vatkaa kananmunat seoksen joukkoon yksitellen ja lisää seuraavaksi joukkoon öljy sekä appelsiinin raastettu kuori. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne joukkoon, sekoita taikina sileäksi.
Paista taikinasta paksuja pannukakkuja kuumalla lättypannulla rasvassa. Paistoaika on noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa pannukakut appelsiinirahkan sekä appelsiinikuutioiden ja/tai tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa. Viimeistele koko komeus sirottelemalla lopuksi päälle hieman tomusokeria (valuttamalla vaahterasiirappia).