Semifreddo on Italialais-tyylinen jäädykkeen ja jäätelön pehmeä risteytys, joka tarkoittaa puoliksi jäätynyttä. Jos semifreddon antaa jäätyä kokonaan, sen voi tarjota jäädykkeenä. (Temperoi jäädykettä silloin jääkaapissa n. tunti ennen tarjoilua, näin rakenne on mukavan pehmeä.) Minä jäädyttelin semifreddoa kolmisen tuntia ja niinkin pitkän jäädyttämisen jälkeen sain hyvin sitä jätskikauhalla lusikoitua kulhoihin..sen verran pehmeää se vielä oli. Lisukkeeksi laiton suklaakastiketta, kun unohdin lisätä sitä kerrosten väliin mutta sopi se näinkin ja muutaman vadelman kun tuorreita kirsikoita ei ollut. Tällä kertaa valmistin semifreddon suorakulmaiseen leipävuokaan.
Semifreddo
5 henkilölle
½ dl sokeria
½ rkl sokeria
2 munaa
2 dl kermaa
rouhittua suklaata
kirsikkahilloa
suklaakastiketta
SUKLAAKASTIKE
½ dl kermaa
1 dl suklaata (tummaa)
Erottele
keltuaiset ja valkuaiset. Lisää ½ rkl valkuaisen joukkoon. Vatkaa
valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää ½ dl sokeria keltuaisten joukkoon.
Vatkaa vaahdoksi. Huuhtele vatkaimet ja kuivaa. Vatkaa kerma vaahdoksi (jos haluat lisätä suklaarouheen vaahdon joukkoon tee se tässä vaiheessa). Yhdistä
keltuaisvaahto vähitellen valkuaisvaahtoon varovaisesti käännellen,
muutamassa erässä. Yhdistä munavaahto kermavaahtoon.
Lämmitä kastikkeen kerma kattilassa kuumaksi, älä keitä. Lisää
suklaapalat joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja kastike
tasaista.
Lusikoi vaahtoa
vuorotellen suklaakastikkeen, suklaarouheen ja kirsikkahillon kanssa viiteen jälkiruokakulhoon tai kelmulla vuorattuun suorakulmaiseen leipävuokaan.
Tipauta päällimmäiseksi hieman suklaakastiketta. Pyöräytä kapealla
lusikanvarrella vaahto ja kastike raidoiksi. Jäädytä pakkasessa noin 2-3
tuntia, riippuen missä astiassa semifreddoa jäädytät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti