Kinuskiset pikkuleivät
noin 60 kpl täytettyä pikkuleipää
200 g laktoositonta margariinia
1 1/4 dl sokeria
1 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
1 1/2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
3/4 döp fariinisokeria
2 tl voita
1 tl vaniljasokeira
KUORRUTUS
1 kananmunan valkuainen
3 dl tomusokeria
2 rkl vettä
pasta-väriä
nompparellejä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Pane se jääkaappiin kovettumaan noin tunniksi. Kaaviloi taina kolmeksi ohueksi levyksi ja ota muotilla pyöreitä kakkuja, joiden halkasija on noin 4 cm. Paista 200 asteessa 5 minuuttia.
Valmista täyte. Mittaa kerma ja sokerit kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää voi ja vaniljasokeri. Jäähdytä.
Täytä pikkuleivät täysin jäähtyneinä. Levitä kinuskitäytettä noin 1/2 tl kakun pohjapuolelle ja aseta toinen pikkuleipä täytteen päälle.
Valmista kuorrutus. Vatkaa valkuainen kevyesti ja sekoita tomusokeria (ja vettä tarvittaessa sekä mahdollisesti pasta väriainetta jos haluat värjätä kuorrutuksen) sen joukkoon niin paljon että saat jämäkän seoksen. Levitä jokaiselle täytetyn pikkuleivän päälle 1/2 tl kuorrutetta ja ripottele pinnalle nompparellit. VINKKI! Pikkuleivät voi pakastaa.
*****
Ja muistoksi itselle sekä tiedoksi muille etteivät ne "levinneet" pikkuleivät hukkaan menneet. Sulatin tummaa suklaata ja valuttelin pikkuleipien päälle suklaa -vanoja pitkin poikin. Pikkuleivistä tulikin keksejä...herkullisia niinkin =) kuvan voit katsoa täältä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti