lauantai 4. huhtikuuta 2015

Appelsiini-sipulisalaatti & Vihersalaatti leipäjuustolla ja granaattiomenalla

Jälleen kerran se tuli huomattua; yksinkertainen ruoka on parasta, eteenkin kun sen tekee hyvistä raaka-aineista. Tässä kaksi ihanaa alkuruokaa tai lisäkesalaattia pääsiäispöytään.





Appelsiini-sipulisalaatti

1-2 sipulia
3-4 appelsiinia
(tuoretta minttua)
KASTIKE
1 rkl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
2 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria

Kuori appelsiinit ja sipuli. Leikkaa appelsiinit viipaleiksi ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Asettele appelsiinit ja sipuli  kerroksittain kulhoon. Jos käytät minttua, silppua se ja ripottele kerrosten väliin. Sekoita kastikkeen aineet ja valuta salaatille. Tarjoa alkuruokana tai liharuokien lisäkkeenä.









Vihersalaatti leipäjuustolla ja granaattiomenalla

salaattisekoitus pussi
puolikas tuorekurkku
kirsikkatomaatteja
leipäjuustoa
granaattiomena

 

Painele granaattiomenaa pöydän pintaa vasten. Halkaise granaattiomena. Ota suuri kulho ja irrottele siemenet puolikkaista niin, että kätesi ovat kulhon sisällä (näin mehu ei roisku kaikkialle). 
 
Huuhtele ja revi salaatit laakealle vadille. Puolita tomaatit ja suikaloi kurkku. Leikkaa leipäjuusto suupaloiksi. 
Lisää  ainekset kerroksittain salaattipedille. Tarjoa salaatin lisäkkeenä tummaa balsamietikkakastikketta. Nauti salaatti hyvän leivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti