sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Dumle-Karpalo kuppikakut




Naisena oleminen on
 jotain niin merkillistä, 
niin hämmentävää ja
 niin monimutkaista, 
että vain nainen
 osaa siitä selvitä.
 
Sören Kierke 




Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää ♥   Perinteen mukaan miehet kunnioittavat äitejään, vaimojaan, tyttöystäviään, työtovereitaan ja muita läheisiä naisia kukilla tai muilla pienillä lahjoilla. Meillä Naistenpäivän kuunniaksi herkutellaan suussasulavilla ja herkullisilla kuppikakuilla, jonka ohjeen bongasin Maku-lehden sivuilta.




Dumle-Karpalo kuppikakut
15 kpl

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä          
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 1/2 dl Dumle-karkkeja paloiteltuna
1 dl kuivattuja karpaloita silputtuna
KUORRUTUS
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl tomusokeria
KORISTELUUN
1 dl Dumle-karkkeja paloiteltuna

Vatkaa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää jogurtti.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele kuivat aineet taikinaan Dumle-palojen ja karpaloiden kanssa. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

Jaa taikina muffinipellin voideltuihin syvennyksiin tai paperivuokiin. Siisteimmän lopputuloksen saat, kun asetat muffinivuoat muffinipellille. Näin muffineista tulee muhkeita ja ryhdikkäitä.
Paista muffinit 175 astessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä valmiit kuppikakut ritilällä.



Yhdistä kuorrutusta varten tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä tai pursota seos kuppikakuille. Koristele kuppikakut karkkipaloilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti