Ihanaa pinkkistä päivää!
Tulipa testattua Maccaron leivoksia...ja täytyypä todeta että vielä on paljon opittavaa. Olihan ne syötäviä mutta oli tosi vaikea saada niistä samankokoisia ja ihanan pikkuruisia..sillä nyt niistä tuli vähän liian suuria...eikä täytekiiselikään ihan nappiin onnistunut mutta uskon ja luotan, että opin niiden tekemisen ennen kesää...sillä haaveena on tehdä Maccaroneja esikoisen rippijuhliin.
Loistava ohje maccaronien valmistamiseen löytyy täältä Unelmaa leipomassa blogista...ja seuraava ohjekin on kopsattu juurikin sieltä.
Melko nopeita nämä oli valmistaa, joten niillä voi vaikka ilahduttaa ystävää Ystävänpäivänä 14.2.2015.
Kaakao Maccaron
100 g valkuaista (noin 3 kpl)
25 g sokeria
110 g mantelijauhetta
190 g tomusokeria
12 g kaakaojauhetta
TÄYTE
vadelma-suklaa levy
Valmista
maccaron-kuoret sihtaamalla mantelijauhe, kaakaojauhe sekä tomusokeri,
ja sekoita ne hyvin keskenään. Sihtaa tarvittaessa useampaan
kertaan, jotta saat kaikki kokkareet pois! Vaahdota valkuaiset ja lisää
sokeri pienissä erissä joukkoon. Anna vaahtoutua kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä valkuaisvaahto ja keskenään sekoitetut ja siivilöidyt
mantelijauhe, kaakaojauhe sekä tomusokeri nuolijalla käännellen. Sekoita
tasaiseksi massaksi.
Jos sekoitat liikaa, taikinasta tulee liian löysää
ja sitä ei voi enää pelastaa. Mikäli sekoitat liian vähän, macaroneihin
jää pursotettaessa huippuja, jotka eivät laskeudu tasaisiksi.
Sekoittamalla pystyt siis määrittämään taikinan paksuuden. Testaa
taikinan paksuutta laittamalla vähän massaa esim. leivinpaperin päälle.
Pintaan pitäisi muodostua kevyt huippu, joka laskeutuu vähitellen
sileäksi ja tasaiseksi pinnaksi.
Pursota massasta haluamasi kokoisia
ympyröitä. Kopauta peltiä pari kerta voimakkaasti pöytää vasten, jotta
ilmakuplat lähtevät pois. Anna macaron-kuorien levätä pellillä vähintään
vartin verran, kunnes niiden pintaan on muodostunut kalvo, joskus voi mennä puolikin tuntia. Kokeile
sormella varovasti macaronien pintaan muodostunutta kalvoa, mikäli
sormeen ei tartu taikinaa, ne ovat valmiita uuniin.
Paista
150-asteisessa uunissa alatasolla, mikäli paistat useamman pellillisen
samaan aikaan, voit käyttää kiertoilmaa, tarkista tuolloin oman uunisi
oikea lämpötila! Paista noin 15-25 minuuttia, kuorien koosta riippuen.
Kun kuorien pinta tuntuu kovalta ja ne irtoavat leivinparista, niin
valmista on! Anna kuorten jäähtyä, ja siirrä ne sen jälkeen varovasti
pois pelliltä. Pursota tai levitä sulatettua vadelma-suklaata maccaron kuorille ja paina toinen kuori kevyesti kanneksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti