sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Trendikäs Brookies

Viime syksynä tuli testattu tätä Ameriikan herkkua New Yorkin Brooklynistä...enkä suotta kokeillut ;-)
Tämän suussa sulavan suklaaihanuus syntyy, kun kaksi herkkua yhdistetään eli brownies + cookies = brookies. Tahmean kostea brownie saa mukavan vastaparin rapeasta keksistä. Alkuperäinen ohje löytyy Kinuskikissan sivuilta.


 

Brookies 

BROWNIES-TAIKINA
160 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
COOKIE-TAIKINA
125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaarouhetta


Sulata voi kattilassa. Lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 17 x 27 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Pohja jää silloin hyvin taikinaiseksi mutta se on kuitenkin koko leivoksen paras juttu! Jos kuitenkin haluat aavistuksen kiinteämmän pohjan, jatka esipaistoaikaa 5 minuutilla.

Valmista seuraavaksi cookie-taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä ja lopuksi suklaarouhe. Lisää esipaistetun pohjan päälle cookie-taikina pieninä nokareina. Taikina saa jäädä nokareiksi, sillä ne leviävät uunissa.



Jatka paistamista noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin viilentymään. Leikkaa kylmänä annospaloiksi. Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti