sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Salsiccia-Carbonara

Eilen teimme mieheni kanssa raakamakkaroita ja tänään kokeilin tehdä siitä toisesta makkarasta eli  italialaisesta Salsiccia-tyylisestä makkarasta carbonara tyyppistä pastakastiketta...ja hyvää tuli...ja täyttävää.






Salsiccia-Carbonara

4-6 salsiccia-makkaraa (kts. makkaran ohje tästä  ) tai käytä muuta makkaraa 
6 pekoniviipaletta
(oliiviöljyä paistamiseen) 
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
300 g spagettia
2 munaa
2 dl ruokakermaa
100 g parmesania
yhden sitruunan raastettu kuori
2-3 rkl lehtipersilijaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Paloittele makkarat noin parin sentin viipaleiksi. Suikaloi pekoni. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa ja paista makkaranpalat siinä kauttaltaan kullankeltaisiksi. Lisää joukkoon pekonit ja jatka paistamista kunnes pekonit rapeutuvat. (Voit tehdä sen myös toistepäin, eli pekonit ensin sitten makkarat, silloin et tarvitse öljyä.) Lisää lopuksi valkosipulit ja kääntele vielä hetki. Siirra pannu syrjään liedeltä. 

Raasta parmesaanijuusto. Sekoita munat, kerma, puolet parmesanista, raastettu sitruunakuori, persilija, suola ja mustapippuri kulhossa. Valuta pasta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kuuman pastan joukkoon paistettu makkaraseos ja kermaseos. Sekoita keskenään. Lämmin pasta hyydyttää kananmunaseoksen sopivaksi.

Tarjoa pasta lopun parmesaaniraasteen kanssa.

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti