torstai 1. tammikuuta 2015

Daim-valkosuklaakakku

Daim-valkosuklaakakku toivottaa Herkullista Uutta Vuotta. Kakun ohje löytyi Hellapoliisin keittokirjasta, se vaikutti juuri sellaiselta, jota olisi mukava tarjota sukujuhlissa. Kesällä on nimittäin esikoisen rippijuhlat ja nyt on koko kevät aikaa harjoitella ja testailla eri reseptejä sekä miettiä mitä juhlissa tarjotaan. Siispä reseptiä testaamaan...puolitin ohjeen (suluissa ne määrät joita käytin kakkuun) koska annoskoko oli 20-30 hengelle. Keksipohjan tein samankokoisena kuin alkuperäisessä ohjeessa, koska käytin 24 cm kokoista irtopohjavuokaa.

Kakusta tuli juuri sellaista kuin sen kuvittelinkin olevan... Daim-valkosuklaakakku oli herkullinen yhdistelmä lempeää valkosuklaata ja rapeaa suklaakrokanttia yhdistettynä vaniljaisen kermaiseen täytteeseen.




Daim-valkosuklaakakku
20-30 annosta                                   

POHJA
300 g Dominokeksejä
100 g voita sulatettuna

TÄYTE                                                   ( n. 10-15 annosta)
15 liivatelehteä                                         ( 7 liivatelehteä)
7 1/2 dl vispikermaa                                 ( 3,3 dl laktoositonta kuohukermaa)
600 g vaniljarahkaa tai maustamatonta       ( 200 g vaniljarahkaa + 100 g maustamatonta tuorejuustoa)
 tuorejuustoa tai maitorahkaa                           
300 g valkosuklaata                                  ( 150 g valkosuklaata)
1 1/2 dl sokeria                                        ( 1/2 dl sokeria)
1 1/2 tl vaniljasokeria                               ( 1/4 tl vaniljasokeria)
3 x 56 g Daim-patukkaa rouheena            ( 1 1/2 x 56 g Daim-patukkaa)
1/2 dl sitruunan mehua                              ( 1/2 dl vettä)

PINNALLE
2 x 56 g Daim-patukkaa rouheena             (1 1/2 x 56 g Daim-patukkaa)

Murskaa Domino-keksit ja lisää niiden joukkoon sulatettu voi. Laita keksi-voiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka ja/tai tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa puolen minuutin erissä, välillä sekoittaen. Sekoita sulatettu suklaa täytteeseen ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla (täyte on makeaa joten lisää sokeria vähän kerrallaa ja tarkista maku).

Rouhi Daim-patukat karkeaksi roheeksi ja lisää täytteeseen. Kuumenna neste ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada liivatelehtiseos täytteen joukkoon koko ajan sekoittanen. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä muutama tunti tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuosta ja koristele Daim-rouheella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti