Sienistä joko tykkää tai sitten ei, itse kuuluun sieniruokien faneihin.Viime viikonlopun herkutteluhetkiin kuului yksi suosikkiresepti, joka on itsetehty sienisalaatti erilaisten lisukkeiden kanssa.
Sienisalaatti
3 dl suolasieniä
1 punasipuli
2 dl ranskankermaa tai smetanaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
4 viipaletta ruisleipää
2 maustekurkkua
3 omenaa
1 kera salaattia
Liota sieniä ja keitä tarvittaessa. Valuta ja kuivaa talouspaperilla. Pilko pieneksi. Kuori ja paloittele sipuli. Sekoita ainekset keskenään. Tarjoile sienisalaatti ruuisleivän, maustekurkun, salaatin ja omenaviipaleiden kanssa.
Vinkki!
Sienten suolaus
500 g sieniä (rouskuja)
2 1/2 l vettä
1 dl karkeaa merisuolaa
Puhdista sienet. Keitä vedessä n.5 minuuttia. Valuta ja huuhtele lävikössä kylmällä vedellä. Purista ylimääräinen vesi pois ja jäähdytä sienet. Lado sieniä ja suolaa kerroksittain astiaan, suolakerros päällimmäiseksi. Peitä astia kelmulla ja laita paino päälle, jotta sienet peittyvät kokonaan jäljellä olevaan suolaveteen.
Säilytä jääkaapissa. Tarkista välillä että sienet ovat nesteeen peitossa. Lisää tarvittaessa keitettyä ja jäähdytettyä suolavettä (1 dl suolaa/ 1 l vettä). Liota ennen käyttöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti