torstai 23. lokakuuta 2014

Kurpitsapikkelsi x 2



Kurpitsapikkelsi

Ainekset
3 l kuurpitsakuutioita (noin 4 kg )

Mausteliemi
5 dl väkiviinaetikkaa
8 dl vettä
6 dl sokeria
1 rkl neilikoita
1 kanelitanko

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet sekä pehmeä osa. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi. Kaada kurpitsakuutiot kiehuvaan liemeen ja keitä kunnes kuutiot ovat läpikuultavia. Varo keittämästä liikaa, etteivät kuutiot hajoa. Kaada kuuma salaatti liemineen lasitölkkiin. Tarkista, että liemi peittää kuutiot.



Kurpitsa-paprika-sipulipikkelsi

Ainekset
1 kg kurpitsaa
1 keskikokoinen punasipuli
1/2 punainen paprika
(1 kpl tilliä nipussa)
(1 dl silputtua persiljaa)
noin 5 cm pala purjoa
noin 3 cm pala selleriä

Mausteliemi
1 dl vettä
¾ dl etikkaa
1½ dl sokeria
pala kanelitankoa
10 valkopippuria
ripaus muskottipähkinä

Raasta vihannekset raastimen karkealla osalla. (Silppua tilli ja persilja, itse en käyttänyt) Kuumenna liemen vesi ja etikka isossa kattilassa. Lisää sokeri ja mausteet. Lisää raastetut vihannekset ja yrtit kattilaan ja keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes vihannekset ovat läpikuultavia, 15–20 min. Tölkitä kuumana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti