Hauskaa vappua! |
Vappumunkit
noin 10 kpl
250 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
50 g voita
50 g sokeria
150 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
Paistoon
1 litra ruokaöljyä
Kuorrute
1 dl sokeria tai
sulatettua suklaata
Sulata voi. Mittaa kaikki ainekset, maitoa luukuunottamatta kulhoon ja vatkaa sekaisin. Lisää maito vähitelen joukkoon ja sekoita hyvin, tasaiseksi massaksi.
Kuumenna öljy pienessä kattilassa 165-170 asteiseksi. Nosta parilla lusikalla munkkitaikinaa kuuman öljyn joukkoon ja paista noin 3 minuuttia per puoli. Nosta valmiit munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja kierittele sen jälkeen sokerissa tai kuorruta suklaalla.
Herkuttele tuoreilla ja ihanan pehmeillä pikamunkeilla.
VINKKI: hieman alempi ja hieman pidempi paistolämpötila kuin tavallisten munkkien kanssa. Eka munkki kannattaa halkaista ja katsoa, että se on kypsä. Niin pystyt arvioimaan munkkien tarkemman paistoajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti