Lime Pie, joiden ohjeet laitan tähän postaukseen. Sunnuntaina nautimme myös voileipäkakusta joka oli broilerista...ohje tulee myöhemmin kuten myös kaverisynttäreiden Pinjata kakun ohje.
Mansikkainen maljakakku
8 annosta
Pohja
3 munaa
11/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
11/2 l tuoreita mansikoita
11/2 dl sokeria
1 prk (250g) vaniljarahkaa
4 dl vispikermaa
Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen taikinaan. Levitä taikina uunipellille ja paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
Perkaa ja pilko mansikat. Jätä muutama koristeeksi. Sekoita mansikat sokerin kanssa ja anna maustua puolisen tuntia. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon rahka. Leikkaa torttulevy paloiksi. Nosta kulhoon 1/3 mansikoista. Levitä päälle 1/3 kemaseosta ja asettele päälle kakkulevyn paloja. Levitä päälle loput mansikat, kerma ja kakkulevyt. Nostele pinnalle loppu kermaseos. Koristele mansikoilla. Anna maustua jääkaapissa noin kaksi tuntia ennen tarjoamista
Lime Pie
8 annosta
Pohja
Täyte;
Koristeeksi:
1 pak (175 g) | kaurakeksejä | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
75 g voita |
2 dl kerma | |
2 prk (à 200 g) Valkosuklaa-Lime rahka | |
1/2 dl sokeria | |
2 keltuaista | |
1 tl limetin kuorta | |
1/2 rkl limetin mehua |
1 dl | kermaa |
1 tl | vaniljasokeria |
1 tl | sokeria |
1 | limetti ohuina viipaleina |
Murskaa keksit. Lisää voi sulatettuna.
Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm)
pohja leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja
reunoille n. 4 cm:n korkeuteen. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 175
asteessa 7 min.
Vatkaa kerma vaahdoksi.Yhdistä toisessa kulhossa rahka, sokeri ja keltuaiset.
Pese 1 - 2 limettiä kuumalla vedellä (limettien määrä riippuu niiden koosta). Kuivaa.Raasta ohut pintakuori. Lisää 1 tl kuorta täytteeseen. Säästä loppu kuoriraaste koristeeksi. Purista mehu. Lisää sitä 1/2 rkl täytteeseen. Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 23 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä täysin kylmäksi. Irrota kakku varovasti veitsellä vuoan reunoista. Siirrä vadille.
Tarjoa mieluiten seuraavana päivänä.Koristele juuri ennen tarjoilua kermavaahdolla ja ohuilla limettiviipaleilla. Ripota pinnalle raastettua limetinkuorta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti