Kohta nautimme iltapäiväkahvin kanssa näitä ihanan sitruunaisia kuppikakkuja...niitähän voisi tarjota myös pääsiäisenä, jos ne nyt sinne asti säästyvät ;-)
Sitruuna kuppikakut
12 kpl
115 g jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
115 g pehmeää voita
115 g sokeria
2 kananmunaa
1/2 sitruunan mehu
1/2 sitruunan hienoksi raastettu kuori
Voikreemi:
100 g vaniljan makuista tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
150 g tomusokeria
pari tippaa keltaista karkkiväriä
Koristeeksi:
Suklaa strösseleitä tai suklaa hippuja
Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää voi, sokeri, raastettu sitruunankuori ja sitruunan mehu sekä kevyesti vatkatut munat seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina paperivuokiin. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 min, kunnes kuppikakut ovat kohonneita ja kullanruskeita. Jäähdytä ennen koristelua.
Valmista voikreemi: vatkaa voi kuohkeaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Siivilöi tomusokeri ja lisää karkkiväri kreemiin.Sekoita ainekset keskenään hyvin. Laita kreemi pursotinpussiin ja kuorruta, tai levitä kreemi veitsen avulla kuppikakun päälle. Koristele mieleiseksesi.
Hyvää Palmusunnuntaita kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti