sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Suklaakiisseli

Eilen juhlistettiin esikoisen kanssa kaksistaan Halloweenia, ilman kaupallista halloweenhömpötystä. Laitettiin pöytä koreaksi ja nautittiin hieman tuhdinpi iltapala. Meidän Halloween syntyi seuraavasti: Pöytäliinaksi musta liina, marketista ostetujen värikkäiden krysanteemien joukkoon lisäsin pihlajanmarjaoksia ja jo ruskistuneita saniaisen lehtiä sekä pöytäkoristeeksi oranssi kurpitsa. Viininpunaiset kynttilät loivat upeaa valoa tummaan kattaukseen ja mustat lautaset sekä tummat lautasliinat viimeistelivät tunnelman. Alkuun tein Metsästäjänleivän ja jälkkäriksi täyteläistä Suklaakiisseliä.





Suklaakiisseli on nopea ja helppo jälkiruoka. Paras suklaakiisseli tehdään ehdottomasti maissitärkkelyksellä. Se sopii maitopohjaisiin kiisselihin, eikä se maistu niin jauhoisalta. Voit maustaa kiisseliä ripauksella suolaa, sillä se syventää makua ja vie vetisyyttä pois. Tarjoa kiisseli kermavaahdon kera. Halloweenin kunniaksi yritin tehdä suklaahipuista koristesilmät kermavaahdosta pursotetulle haamulle. 











SUKLAAKIISSELI
4 annosta


5 dl maitoa
3 rkl maissitärkkelystä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl sokeria



Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelys ja sokeriin sekoitettu kaakaojauhe. Kuumenna kokoajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile kermavaahdon sekä suklaarouheen kanssa. VINKKI! Lisää kiisselin päälle hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi.






sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Maidottomat Mokkapalat

 Mokkapalat ovat koko perheen kestosuosikki. Ne ovat helppo ja nopea valmistaa. Aikas monta kertaa niitä on itsekin tullut tehtyä ja nyt taas. Mutta tälläkertaa teinkin mokkapaloista maidottomia, jotta niillä pääsisi mahdollisimman moni herkuttelemaan. Mokkapalaohjeita on monia, yhtä monta kuin on tekijääkin. Ja löytyy niitä täältä blogistakin jo ainakin yksi ennestään. Mutta tämän ohjeen nappasin Vanillacakes -blogista täältä.






Ihanaa sunnuntai iltaa 
💙








MAIDOTTOMAT MOKKAPALAT
pellillinen


MOKKAPALAT
4 kananmunaa
3 dl sokeria
175 g maidotonta margariinia
4 1/2 dl vehnäjauhojoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kasvipohjaista juomaa esim.soijajuoma
KUORRUTE
125 g maidotonta margariinia
3 rkl vahvaa kahvia
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl vettä
5-6 dl tomusokeria
Nonparelleja




Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivataineet, rasva ja soijamaito vuorotellen muna-sokerivaahtoon nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai 42x29x4 cm kokoiseen vuokaan.
Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, älä paista liikaa ettei pohjasta tule kuiva. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen levittämistä.


Valmmista kuorrute. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Lisää sitten kylmä kahvi, vesi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri rasvan joukkoon. Siivilöi sitten tomusokeri pienissä erissä hyvin sekoittaen. Kaada kuorrute mokkapalapohjan päälle nuolijalla tasaisesti levittäen. Ripottele pinnalle nonparellit. Laita mokkapalat vielä hetkeksi kylmään jäähtymään ennen tarjoilua.