lauantai 22. helmikuuta 2020

Nyhtötofu ja kvinoasalaatti

Alkuviikosta tein ihanaa ja helppoa kasvisruokaa lounaaksi itselleni ja tytöille. Reseptin bongasin viimeisestä @kruoka lehdestä. Tofu revitään palasiksi uunipellille ja paistetaan uunissa kullan keltaiseksi. Sitten se maustetaan taco-mausteseoksesta, vaahterasiirapista ja öljystä tehdyllä maustetahnalla ja grillataan nopeasti rapeaksi grillivastuksen alla. Nyhtötofu tarjotaan kvinoasalaatin kanssa, jossa on tomaattia, kurkkua, avokadoa, jääsalaattia ja pinaattia.




 




NYHTÖTOFU JA KVINOASALAATTI
4 hengelle


SALAATTI
2 dl kvinoaa
4 dlvettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1/2 (à 300 g) kurkkua
1 (150 g) paprika
1 ps jääsaattia
1 ps (à 65 g) tuoretta pinaattia
NYHTÖTOFU
1 pkt (250 g) Pirkka Luomu tofua
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
1 ps (28 g) taco-mausteseos


Valmista ensin salaatti. Huuhtele kvinoa ja keitä kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kuumaan kvinoaan oliiviöljy ja sitruunanmehu. Halkaise pestyt kirsikkatomaatit. Halkaise kurkku pitkittäin ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Halkaise avokado ja poista siemen. Viipaloi avokado suupaloiksi. 

Poista tofu pakkauksestaan. Kääri se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja puristele ylimääräinen neste pois. Revi tofu käsin uunipellille leivinpaperin päälle parin sentin suupaloiksi. Valuta pinnalle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kääntele tofupaloihin. Paista tofupaloja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes ne ovat rapeita. Sekoita sillä aikaa loppu oliiviöljy, vaahterasiirappi ja tacomauste keskenään. Kaada maustekastike tofuille ja kääntele. Paista tofuja vielä grillivastusten alla noin 3 minuuttia.

Sekoita kvinoaan paloitellut vihannekset, jääsalaatti ja pinaatti. Levitä salaatti levitä laakealle vadille. Lisää pinnalle tofupalat. Nauti sellaisenaan tai kokeile vaikka tortillojen tai tacojen täytteenä.






maanantai 17. helmikuuta 2020

Vadelma-suklaajuustokakku mutakakkupohjalla

Ystävänpäivänä jaoin instagramissa söpön Vadelma-suklaajuustokakun kuvan, joka sopi ystävänpäivän teemaan niin värityksellään kuin koristelullaan. Tosiasissa kakulla herkuteltiin meillä jo tammikuun lopulla esikoisen täyttäessä 20 vuotta. Onnea vielä rakas 💗




Kakun pohjana on mutakakku, joka saa herkulliset täytteet Geishasuklaasta ja vadelmista. Inspiraationa minulla oli @vanilllacakes-blogin upea Geishasuklaa-vadelmakakku josta tein oman version. VINKKI!Täyttettä tuli runsaasti omaan 20 cm vuokaan, joten kannttaa käyttää noin 22 cm vuokaa. Jos haluat matalamman kakun käytä silloin 24 cm vuokaa. Vastaavasti kakkuvuoan korkeutta voit nostaa käyttämällä reunakalvoa.






VADELMA-SUKLAAJUUSTOKAKKU
MUTAKAKKUPOHJALLA

10 annosta

MUTAKAKKU
150 g voita
150 g tummaa suklaata
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
SUKLAATÄYTE
1 dl vispikermaa
1 dl flora vanilla
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Geishasuklaata
125 g mascarbonejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatetta
VADELMATÄYTE
1 dl vispikermaa
1 dl flora vanillaa
250 g vadelmia
200 g vadelmatuorejuustoa
125 g mascarbone tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatetta
KORISTELU
Geisha-keksejä, vadelmia, koristerakeita,
Ruby-suklaarouhetta (vaaleanpunaista suklaata)

Leivo mutakakkupohja edellisenä päivänä. Sulata voi ja paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Anna voi-suklaaseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita loput kuivataineet keskenään ja lisää ne joukkoon hyvin sekoittaen. Pingota leivinpaperi 22 cm irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin ja kaada taikina vuokaan. Paista  kakku 200 asteessa noin 17 minuuttia. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä mutta sisältä pehmeän suklainen. Jäähdytä kakku hyvin ja irrota vuoan reunat pesua varten.

Tee suklaatäyte. Sulata suklaa ja jäähdytä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja flora vanilla kevyeksi vaahdoksi. Sekoitakeskenään toisessa kulhossa tuorejuusto, jäähtynyt suklaa, mascarbone, kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna tilkka vettä ja lisää puristetut liivatelehdet joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää liivatteet suklaa-tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vaahdotettu kermaseos joukkoon hyvin sekoittaen.

Laita vuoan reunoille vuokaspray (sama vuoka jossa paistoit mutakakun). Kaada suklaatäyte mutakakkupohjan päälle ja levitä tasaisesti. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi ennen vadelmatäytettä.

Valmista vadelmatäyte. Keitä vadelmat kattilassa ja paseraa ne siivilän läpi. Anna jäähtyä ja lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja flora vanilla kevyeksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vadelmatuorejuusto, mascarbone sekä vadelmaseos. Kiehauta tilkka vettä ja lisää puristetut liivatteet hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos tuorejuustotäytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vaahdotettu kermaseos joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada vadelmatäyte suklaatäytteen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli tai vähintään 6 tuntia.

Irrota reunavuoka ja koristele kakku sydänkekseillä, vadelmilla, koristerakeilla ja suklaarouheella. Herkuttele hyvässä seurassa.



maanantai 3. helmikuuta 2020

Appelsiini-vadelmasmoothie

Smoothie on ihana aamupala, välipala tai herkkuhetkien makea juoma. Smoothie on helppo valmistaa ja maistuu kaikille. Käytä sesongin marjoja ja/tai hedelmiä juomaan. Vaihtelua saat myös käyttämällä eri maitojuomia, rahkoja ja jogurtteja. 


Appelsiini-vadelma smoothie sai innoituksen Annin uunissa -blogista, jossa hän oli valmistanut raikkaan Veriappelsiini smoothien. Inspiroituneena siitä, tein oman version smoothiesta. Tähän helppoon juomaan tarvitset appelsiinimehua (jos mahdollista puristat itse mehun), vadelmia, baanaanin ja maustamatonta kauragurttia. 




Ihanaa alkanutta viikkoa
💛








APPELSIINI-VADELMASMOOTHIE
2 annosta

3 appelsiinin mehu tai noin 1 1/2 dl appelsiinimehua
1 banaani
2 dl vadelmia
2 dl maustamatonta kauragurttia


Purista appelsiineista mehu ja kaada blenderiin. Pienistele banaani blenderiin, lisää vadelmat ja kauragurtti joukkoon. Valmista smoothie tasaiseksi ja tarjoile lasista. VINKKI! Vaihda gurtin tilalle tavallinen jogurtti tai maito. Voit käyttää myös vadelmien tilalla punaherukoita.