maanantai 30. syyskuuta 2019

Banaani-kinuski juustokakku

Kinuski ja banaani on lyömätön yhdistelmä, jos haluat ihanan makean herkun. Usein teen niistä Banoffea mutta tällä kertaa päätin kokeilla miltä ne maistuisivat juustokakussa. Ihanan idean nappasin Kanelitytön kakkuparatiisi blogista.






Kakun pohja on diggestivekekseistä, täyte banaaneista ja koristekiilteen kakku saa kinuskista. Kakku on helppo tehdä ja aikaa koko kakun tekoon menee parisen tuntia, jos jäähdytät kakkua välillä pakastimessa. Tämä kakku sai syksyisen koristelun oman pihan Kanukan punaisista lehdistä, karhunvatukoista, ananaskirsikoista ja tuoreista viikunoista. Kakku matkasi viikonlopuna syntymäpäiville 💛






BANAANI-KINUSKI JUUSTOKAKKU
15 annosta

POHJA
200 g Diggestivekeksejä
70 g voita
ripaus suolaa
TÄYTE
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
2 pilkullista banaania
1 dl sokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl vispikermaa
KORISTEKIILLE
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dll fariinisokeria

Tee pohja. Murskaa keksit ja lisää ne sulatettuun rasvaan, mausta ripauksella suolaa. Sekoita. Painele seos 24 cm irtopohjavuokaan, johona olet laittanut reunakalvon tai voidellut vuoan reunat rasvalla.

Valmista sitten täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Soseuta sauvasekoittimella banaanit ja sokeri. Lisää hyvin puristetut liivatteet kuumaan vesitilkkaan hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos banaani-sokeri seokseen ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon liivate-banaaniseos hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja tasoita kakku. Kopauta lopuksi vuokaa pari kertaa pöytään jotta täyte leviää joka paikkaan. Laita kakku pakastimeen hyytymään noin tunniksi.

Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Lisää kerma ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna seos. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne hyvin kuumaan kinuskiin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada kinuski lusikan kautta hyvin hyytyneen kakun pinnalle ja kääntele vuokaa jotta kinuski levittyy tasaisesti kakun pinnalle. Laita kakku hetkeksi pakastimeen (tai jääkaappiin hyytymään yön yli). Koristele kakku haluamallasi tavalla.





lauantai 28. syyskuuta 2019

Omena-luumuhillo

Itsetehtyä hilloa on vaikea päihittää. Tähän Omena-luumuhilloon käytetään yhtä paljon omenoita ja tuoreita luumuja. Mausteeksi sopivat kaneli ja yllätys, yllätys ihana timjami. Oman pihan luumut ovat upean liiloja (Sinikkaa), joten hillo sai niistä kauniin punaisen värin. Herkuttele Omena-luumuhillolla puuron tai pannarin kanssa.










OMENA-LUUMUHILLO

1 kg omenoita
1 kg luumuja
3 dl vettä
2 kanelitankoa
2 timjaminoksaa
1 kg hillosokeria

Paloittele luumut ja poista kivet. Poista omenoista siemenkodat ja pienistele omenat lohkoiksi. Laita hedelmät, vesi, kanelitangot ja timjaminoksaat kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 10-15 minuuttia. Lisää hillosokeria ja keitä vielä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti. Soseuta sauvasekoittimella seos sileäksi. Kaada hillo lämpimiin, hyvin pestyihin tölkkeihin tai pakasta hillo pakastusrasioihin.


sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Oreo-valkosuklaajuustokakku 🌸

Blogi tänään 6 -vuotta. Synttäreillä oli tarjolla tietysti synttärikakkua. Tänä vuonna tein lempikakkuani eli hyydytettyä juustokakkua. Testasin ensimmäistä kertaa Oreo-valkosuklaa juustokakkua, jossa on suklainen pohja ja täytteinä ihanaa oreo-täytettä ja täyteläistä valkosuklaata. Idean ja ohjeen löysin täältä.





🌸

Onnellisuuden edellytys on 
jokin, joka herättää
innostuksen

( Charles Kingsley)

🌸 










OREO-VALKOSUKLAAKAKKU
10 annosta

SUKLAAPOHJA
1/2 dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl kuumaa vettä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl soodaa
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
OREOTÄYTE
1 pkt (a'154 g) Oreokeksejä
1 dl vispikermaa
1 dl Flora vanillaa
200 g mascarbone
125 g vaniljavanukasta
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl tomusokeria
4 liivatetta
VALKOSUKLAATÄYTE
1 dl vispikermaa
1 dl Flora vanillaa
150 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
3 liivatetta
KORISTEET
Oreokeksejä, suklaarouhetta,
koristerakeita, tuoreita kukkia



Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita keskenään maito, rypsiöljy ja kananmuna.Yhdistä kuivat aineet nesteiden joukkoon hitaasti sekoittaen. Lämmitä vesi ja lisää se kakkutaikinan joukkoon, sekoita taikina tasaiseksi.

Suihkuta vuokaspray 22 cm kakkuvuokaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla  175 asteessa noin 15 min. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kakun kumoamista vuoasta. Jäähdytä pohja hyvin ennen kokoamista.

Valmista Oreotäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Ota oreokekseistä täytteet kulhoon, murskaa keksien kuoret. Vatkaaa vispikerma ja floravanilla keskenään. Notkista mascarpone. Lisää mascarbonen joukkoon oreokeksien täytteet, vaniljavanukas, vaniljasokeri ja tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Lämmitä tilkka vettä, sulata liivatteet siihen hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos mascarponeseoksen joukkoon. Yhdistä kerma-floravanilla ja mascarbonevaahto keskenään. Sekoita lopuksi oreokeksimurska täytteen joukkoon varovasti käännellen.

Kokoa kakku. Käytä samaa vuokaa jossa paistoit suklaakakkupohjan. Laita reunavuokaan reunakalvo ja laita suklaakakku pohjalle. Kaada oreotäyte kakkupohjan päälle ja sekoita tasaisesti. VINKKI!Voit kopauttaa vuokaa jotta saat täytteen leviämään tasaisesti.  Laita kakku jäähtymään jääkaappiin vähintään 2 tunniksi (tai pakastimeen).

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Sulata suklaa mikrossa ja jäähdytä hetki. Vatkaa vispikerma ja floravanilla vaahdoksi. Sekoita mascarbone tasaiseksi ja lisää hieman jäähtynyt valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri joukkoon.

Lämmitä tilkka vettä, sulata liivatteet siihen hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos mascarpone-valkosuklaaseokseen. Yhdistä kerma- floravanilla ja mascarbone keskenään. Kaada valkosuklaatäyte oreotäytteen päälle ja sekoita tasaiseksi. Kopauta vuokaa, jotta saat täytteen leviämään tasaisesti. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi mutta mieluiten yön yli.

Irrota varovasti reunavuoka ja reunakalvo. Koristele kakku oreokekseillä, suklaallarouheella, kukilla ja koristerakeilla.