Pyhäinpäivän menu
*
Porkkana-keltajuuri-vuohenjuustokeittoa
*
Kurpitsa-chili-salviarisottoa ja kanaa
*
Tyrni-vaniljapannacotta
Porkkana-keltajuuri-vuohenjuustokeitto
4 hengelle
350 g porkkanoita
150 g keltajuurta
8 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 punasipuli
200 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl kermaa
1/2 tl mustapippuria
maun mukaan yrttejä esim.basilika tai timjami
Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutio, kiehauta.Kuori ja paloittele juurekset pieniksi ja lisää ne kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa. Lisää joukkoon myös kerma. Jos keitto tuntuu liian paksulta,
lisää vettä tai kermaa. Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla ja yrteillä.
VINKKI!Keiton alkuperäinen ohje löytyy Kotilieden ruoka-sivuistolta. Keitto maistui herkulliselta mutta olisi saanut olla ehkä sakeampaa...täytyypä laittaa ensikerralla lientä vähemmän.